EMAIL US AT office@f4itt.org
CALL US NOW +387 35 230 322

Career Guidance

Fondacija za inovacije, tehnologiju i transfer znanja u saradnji sa Njemačkim centrom za robotiku – DKR, 12.02.2019. godine organizovala je radionicu  pod nazivom “Career Guidance: Make Yourself Stand Out from the Crowd”, koju je održala facilitator Valentina Mickovski (Consultant, Global Employability).

Valentina je završila  diplomski studij razvoja karijere na Swinburne University of Technology, a trenutno pohađa Masters of Business Administration (MBA) na RMIT-u, Melbourne. Ima profesionalno članstvo u Udruženju za razvoj karijere Australije (CDAA), kao i Međunarodnu asocijaciju za obrazovanje Australije (IEAA). Ona je u stanju da inspiriše i osnaži ljude da uspiju kroz radionice o samorefleksiji, vještinama umrežavanja i strategijama za traženje posla.

Ovaj program je pogodan za sve studente kojima je potrebna podrška kako da integrišu svoje radno i životno iskustvo u razvoj dugoročnog plana karijere.

Studenti su dobili smjernice kako prepoznati svoje prednosti, riješiti slabosti, pojasniti vrijednosti i pokazati svoje vještine i kvalitete.

Tokom ove sesije također imali su priliku dan nauče razviti narativ kako bi se pomoglo u oblikovanju odgovora na intervju, kako da pouzdano artikulirate svoje odgovore te koristiti pozitivni jezik tijela.